dimecres, 15 de febrer de 2012

Creps

Ahir va ser nit de creps.

Segurament no serà cap novetat per ningú, però aquí en teniu una de les mil receptes que se'n poden trobar:
Per unes 16 creps, fines però amb força superfície:
- 600 ml de llet
- 5 ous
- 310g de farina (de rebosteria)
- 1 o 2 cullerades de sucre
- 1 pessic de sal



Tot ben barrejat, i que quedi una pasta força líquida, tot i que una mica espessa. I es deixa reposar una bona estona.
He fet la mateixa massa tant per les dolces com per les salades
Les mesures són totes aproximades, no cal ser gaire estricte, jo almenys no ho he sigut..

Un parell de coses a l'hora de coure-les:
 - La paella ha de ser molt calenta.
 - Si fas les creps amb aquest rasclet, no cal posar mantega a la paella. De fet, si n'hi poses surten bastant pitjor.

I ara la part interessant, propostes per farcir les creps:
 - Salades

  • Formatges varis
  • Pernil dolç
  • Cansalada
  • Ceba sofregida
  • Tomàquet
  • Ou
  • ...
 - Dolces
  • Nocilla
  • Xocolata
  • Sucre
  • Melmelades vàries
  • Colacao
  • Contrau i cremar-la
  • ...

-
És una variant de la que hi ha aquí: