dimarts, 16 d’agost de 2011

Pa de Pessic

 Aquesta és una recepta per fer un pa de pessic, que es pot utilitzar per fer de base de molts pastissos, o bé fer-ne melindros, o senzillament, es pot menjar sola, ja que és molt bona.
Preparació
Ingredients:
- 5 ous + 2 rovells
- 170g sucre
- sal
- llimona (pell ratllada)
- 130g farina de rebosteria (especial per fer postres)
- 30g farina de blat de moro refinada (maizena)
- 50ml llet
- 50ml oli
- llevat pastisseria (només si no hem trobat farina de rebosteria)

Preparació:
Batem els ous, els cinc ous sencers més els dos rovells, fins a tenir-ne una espuma densa.
Hi afegim mica en mica la sal, el sucre i la pell de llimona ratllada.
Agafem un colador fi, i utilitzant-lo com si fos un sedàs afegim a la pasta la farina i la maizena (i el llevat si la farina no és la que abans s'ha dit) tot alhora.
Seguidament l'oli i la llet tebis (que no siguin freds de nevera, però tampoc calents) anar-los afegint amb un rajolinet molt prim.
I finalment per acabar, ho posem en una plata de forn i al forn pre-escalfat a 180-200ºC durant mitja horeta.